Salt karamel sirup
0
0
Super nem
Jeg tror jeg kommer til at lave denne lækre karamel sauce tit, den sidder for at sige det mildt lige i skabet. Den er forholdsvis nem at lave.
 
Man kan jo tilføje lige de smags variationer som man nu måtte ønske sig, jeg tro at jeg selv vil prøve kræfter med andre smags toner.
 
Men jeg forestiller mig en variation med evt. kanel, eller måske friskrevet appelsinskal, eller andre variationer.

Del denne opskrift

Kategori: Saucer Tilbehør

ingredienser

Sirup

400 g Sukker
1 ds Kondenseret mælk
3 dl Vand
1 tsk Vanilje
0.5 tsk Salt

Salt karamel sirup fremgangsmåde

Kom sukkeret op i en tykbundet gryde, og sæt kogepladen på middelvarme (hvis 1 - 9 - så sæt varmen på 7), smelt sukkeret ved denne temperatur, pas på det ikke branker, gør det så skru ned !!!.
 
Tilsæt kondenseret mælk, når sukkeret er smeltet. Du kan herefter tilsætte vaniljesukker og salt.
 
Tilsæt vandet lidt adgangen, til du har en passende konsistens,
 
Hældes på beholder med låg.

Recipe notes

Lige et par gode tips
 
Jo længere man koger karamelsaucen, jo tykkere bliver den. Så hvis du godt kan lide den fast, lige som Dumle, så skal du koge den i 30-40 min på lav varme.'

Er du til en mere flydende konsistens så kan du nøjes med, at lige lade det koge i 3-4 min. Varmen vil dog ikke blive lige så gylden, da den kondenserede mælk ikke når at karamelisere rigtig.

Karamelsaucen skal opbevares i køleskabet, men det gør den også meget tyk. Du kan fint blande ind en lille smule vand og røre godt for at gøre den mere flydende.

Den kan holde sig i ca. 4-6 dage i en lukket beholder ved +4°C.
 

Del denne opskrift