Spicy Focaccia boller
0
0
Nem
Ferie ramt - det er ikke let at have ferie, slet ikke som mig, jeg har det bedst med fasterutiner.
Hvad gør man så for at være på toppen, jeg har jo i forvejen en opskrift på Foccacia bolle, den er så godt nok langtidshævet, men jeg måtte kaste mig ud i et nyt projekt, bare for at få tiden til at gå med noget andet. Så her er den så en helt anderledes opskrift på Foccacia boller.
I den her variant har jeg valgt at have både hvidløg og timian i selve dejen, men man kan jo lave den helt som man har lyst til. Så det kan udelades.
Forøvrigt så syndes jeg at Foccacia bollerne, har det med at blive lidt af en vane at have i fryseren, de er nemme og er en god løsning frem for en Pizza.
 
En stor tak skal lyde til https://www.louiogbearnaisen.dk/ for inspiration til denne opskrift.

Del denne opskrift

Kategori: Bagværk Madbrød

ingredienser

Dejen

75 g Gær
6 dl Vand
2 spsk Salt
2 spsk Sukker
2 spsk Olivenolie
800 g Tipo 00
200 g Fuldkornsmel
20 g Bageenzymer (Kan udelades)

Topping

450 g Kyllingbryst
200 g Bacon
300 g Revet cheddar (rød)

Sauce

1 ds Hakkede tomater
1 ds stor Tomat koncentrat
1 spsk Olivenolie
1 spsk Spidskommen
1 tsk Chili
3 fed Hvidløg

Spicy Focaccia boller fremgangsmåde

Dejen
Smuldre gæren i en skål, tilsæt vand og opløs gæren. 
Kom sukker, salt i.
 
Tilsæt hvedemelet lidt af gangen mens dejen æltes. Når halvdelen af melet er kommet i tilsætter du olivenolie. Tilsæt herefter resten af melet.
 
Ælt dejen til den smidig og glat (ca. 5 min. på en røremaskine ved medium hastighed, eller til dejen slipper skålens kanter).
 
Dæk skålen til og lad dejen hæve i ca. 30 minutter.
 
Kom dejen ud på et let olieret bord og vej bollerne af i ca. 80 g pr stk. Form stykkerne til kugler og tryk dem flade (ca. 0,5 cm til 1 cm tykke).
 
Kom brødene på bagepapir, kom sauce og topping på efter smag og behag.
 
 
Dæk brødene til med en op klippet frysepose og et klæde, og lad dem efterhæve i ca. 30-40 minutter.
Forvarm ovnen med en bageplade i, jeg bruger 2 bageplader, på den ene har jeg placeret min bagesten, den anden er til brødene.
 
Stil brødene med det samme på den anden bageplade med bagepapir, og sæt den plade oven på bagestenen, nederst i ovnen.
 
Bag brødene ved 225 grader (over- og undervarme) i ca. 15 til 20 minutter til de er gyldne og gennembagte.
 
Lad dem afkøle 10 minutter på en bagerist før de serveres.
Topping
Rist kort varigt tomat koncentraten af i en lille smule olivenolie i en gryde, tilsæt chili frugten uden stilk og blomst delen. 
Tilsæt hakkede tomater, presset hvidløg, spidskommen (pulver) og chili pulveret. Lad det simmre i ca. 30 minutter.
 
Mens saucen står og simmre, kan du skære kyllingebrystet i meget tynde skiver, det skal kunne nå at blive stegt i ovnen på 15 til 20 minutter. Man kan sagtens lave saucen dagen før, og skære køddet dagen før.

Recipe notes

Valget af topping er helt klart noget du selv vælger, næsten alt kan bruges. Jeg har valgt denne løsning, fordi den er nem for mig, at stå alene med.
Du kan også bare lave fordybninger i brødene, og så komme tomater, oliven og feta på brødene hvis du hellere vil det, tryk tomater ned i brødene og drys med rosmarin og flagesalt.
 

Del denne opskrift