Fremhævet
Fuldkorns Burgerboller med bageenzymer
0
0
Nem

Der skal ikke meget til at gøre en inspiration kedelig, med de meget kedelige burgerboller man køber ude i butikkerne, de smager sjældent godt, fordi det er nemt at smage, at de er masse produceret.

Så her den anden dag fik jeg stor lyst til at kaste mig ud i at bage mit eget brød, og det er så det jeg har gjort her, jeg håber at du kan li min opskrift.

Lige lidt ekstra bonus, den er laktose fri.

Men hverken fri for gluten eller æg, der er meget gluten i de her Burgerboller.

Del denne opskrift

Kategori: Bagværk

ingredienser

Dejen

30 g Rødgær (eller alm. tørgær)
20 g Bageenzym
2 spsk Sukker
2 tsk Salt
1 kg Hvedemel med fuldkorn
6 dl Koldt vand
2 stk Æg

Fuldkorns Burgerboller med bageenzymer fremgangsmåde

Bland alle de tørre dele sammen i din røreskål.

Tilsæt herefter vand og de sammenpiskede æg.

Ælt dejen meget grundigt igennem, (cirka 10 til 15 minutter) eventuelt på røremaskinen med dejkrog. Ælt dejen på ca. trin 1 (Kenwood køkkenmaskine)

Kom dejen i en skål hvor du har smurt skålen ind i lidt olie, dæk den til og sæt den til hævning i stuetemperatur i cirka 30 minutter.

Vej boller af med en vægt på ca. 90 gram pr stk. det gør det nemmere at bage bollerne da det giver en ensartet bagning, man kan godt forme bollerne med bagsiden af en tallerken, hvor man presser bagsiden af tallerken ned over dejen til den ønskede tykkelse.

Sæt bollerne til efterhævning på en bageplade med bagepapir på i en halv times tid. Inden de sættes til hævning pensles bollerne med sammenpisket æg og drysses med sesamfrø eller nigellafrø.

Bollerne bages i en 200°C varm ovn, i 15 til 20 minutter, det lyder af lang tid, bemærk undgå brug af varmluft, med mindre du bager dobbelt portion.

Straks efter bagning tages Burgerbollerne ud af ovnen og sættes til afkøling.

Recipe notes

Jeg erstatter dog altid mælk med vand da jeg syndes at det giver et langt lettere resultat.

Tak til Brødrene Price for inspiration.

Del denne opskrift