Estragon Eddike
0
0
Super nem

Anvendelse af estragon

Blade og unge skud af planten er et velkendt og populært krydderi, der indgår i blandinger som "fines herbes" og "bouquet garni" samt i bearnaisesauce og sauce tartare. I det franske køkken er kanin tilberedt med med dijonsennep og estragon en klassiker.

Medicinsk har planten været brugt for sine fordøjelsesfremmende, varmende, febernedsættende, vanddrivende, orme drivende og generelt stimulerende egenskaber. Tygning af bladende skulle hjælpe mod tandpine og hikke. Planten indeholder blandt andet store mængder A- og C-vitamin og jod.

 

 

 

Del denne opskrift

Kategori: Essenser og olier

ingredienser

Estragon eddike

6 L Heidelberg Lager eddike (lys)
2 Kg Frisk estragon blade og stilke
500 G Skalotteløg

Estragon Eddike fremgangsmåde

Fyld flasker eller glas med Estragon og hakkede skalotteløg.
 
Indholdet i glasene eller flaskerne overhældes med lagereddike.
 
Eddiken bør mindst stå og trække en måned inden brug.
 
Eddiken kan allerede anvendes til fisk, kartoffelsalat eller mayonnaise.
 
 
Eller du kan bruge den som base til Bearnaise essens.

Recipe notes

Eddiken bør mindst stå og trække en måned inden brug.
Eddiken kan allerede anvendes til fisk, kartoffelsalat eller mayonnaise.
Eller du kan bruge den som base til Bearnaise essens.
 
Jeg laver Bearnaise essens af al den Estragon eddike jeg laver, jeg laver min estragon Eddike på 1,5 liters sodavandsflasker.

Som en lille ekstra note så har jeg dog en lille flaske stående med estragon eddike, kun til brug i mayonnaise og til salater.

Del denne opskrift