Fremhævet
Ovntørrede og henkogte tomater
0
0
Super nem
Jeg er sindsyg vild med de her tomater, de emmer om sommer og sol, selvom jeg tørre dem i ovnen. De kan laves på utallige måder men jeg har fundet en nem og ligetil løsning som jeg kan bruge. Til trods for de funktionsnedsættelser jeg nu engang har.
 
De er måske en lille smule mere seje end dem du køber færdige i supermarkedet, men der er jo også en charme i at kunne lave det selv.
 
Jeg bruger ikke eddike eller sukker i den her opskrift, men en god Olivenolie dog købt i LIDL, og så en god salt fra Middelhavet. Helt friskkværnet, og så fiske krydderurter fra min mors have her bruger jeg oregano og timian, som jeg ribber for stilke, og så har jeg en hel knold hvidløg som jeg lige renser også for at se om de er gode.
 
Tomaterne når de er færdige og har stået nogle dage i glas, bruger jeg i salater eller andet gerne sammen med både oliven og feta, mums det er bare så lækkert, og på den måde kan man gemme sommeren til vinter med den sødme tomaterne indeholder, jeg har brugt købe cherrytomater fra Fyn jeg går så vidt som muligt altid efter Danske Tomater til det her. Er det nu vi skal komme til opskriften?
 
Passer til alle former for både fisk og kød, eller som lækkert tilbehør i en grøn salat.

Del denne opskrift

Kategori: Vegetar / Vegansk Tilbehør

ingredienser

Tomat blanding

1 kg Cherry Tomater
10 Fed Hvidløg
6 Stilke Oregano
6 Stilke Timian
1 dl Olivenolie
Salt efter smag

Olie til glas

Olivenolie efter behov til at dække tomaterne i glasene

Ovntørrede og henkogte tomater fremgangsmåde

 • Tænd ovnen på ca. 150℃.
   
 • Hvis du bruger Danske tomater behøver du ikke vaske dem inden brug, da de jo kommer ind i en varm ovn og bliver bagt der.
   
 • Halver alle tomaterne og læg dem så vidt som muligt med skærefladen opad enten på en bageplade eller i en bradepande, jeg bruger en bradepande fordi det er nemmere for mig, kværn lidt salt over dem.
   
 • Og rib krydderurte stilkene, for blade hen over tomaterne. 
   
 • Ordne hvidløgsfeddene og rens dem for skaller, og kassere evt. dårlige fed.

 • Dryp / kom olien hen over tomaterne.
   
 • Sæt tomaterne ind i ovnen i ca. 2½ time. 
 • Når tomaterne er færdig bagte eller lettere indtørrede.

 • Kommes tomaterne på syltetøjsglas eller patentglas, og overhældes med oliven olie.
   
 • Skru lågene næsten helt på, hvis det er almindelige sylteglas du bruger. Hvis du bruger rigtige patentglas med gummipakning skal glassene lukkes helt. Når man varmer glassene op, vil der dannes damp, som skal ha lov at slippe ud, ellers eksploderer glassene, dampen kan fint slippe ud ved gummipakningen hvis du bruger patentglas.
   
 • Nedenfor kan du se hvad et patentglas er.
 
DSC00037 64x48  
 
Når du igen sætter tomaterne ind i ovnen sætter du ovnen ned på ca. 120℃ og lader den stå der i ca. 30 minutter, herefter indstiller du ovnen til 90℃ i en time, du kan herefter slukke for ovnen, og lade glasene stå og køle af natten over.

Recipe notes

Holdbarhed
De henkogte tomater kan holde sig i lang tid! Opbevar dem mørkt og gerne køligt, så kan de snildt holde sig et år, med mindre du spiser dem inden da ?.

Del denne opskrift