Fremhævet
Blommechutney med chili og ingefær
0
0
Super nem

Lige om lidt er syltesæsonen over os, og jeg mindes min mors blommetræ når det gik amok og strø om sig med blommer, så jeg mindes min mors sylte projekt med at lave blomme marmelade.  Men det er ikke det jeg har kastet mig ud i, jeg har lige pludselig fået stor lyst til at lave blommechutney her med ingefær og chili. Grunden til at jeg har kastet mig ud i dette projekt er at en personale i det AKtivitets- og samværscenter fik stor lyst til at få det lavet, så jeg lovede at finde en opskrift på det, så nu har jeg lavet min version. Når det kommer til denne personale så skal det laves uden chili da vedkommende ikke kan tåle det, men det er jo intet problem at lave det uden chili.

Velbekommen

Del denne opskrift

Kategori: Vegetar / Vegansk Tilbehør

ingredienser

Chutney

3 kg Blommer
1 kg Æbler
3 stk Skalotteløg
200 g Frisk ingefær
4 dl æbleeddike
1250 g Sukker
5 stk Chili (stærke)
3 spsk Sennepskorn

Blommechutney med chili og ingefær fremgangsmåde

Blommerne skylles og skæres i mindre stykker. Stenene kasseres.
Fjern kernehusene i æblerne og skær derefter æblerne i tern. Jeg brugte en æbledeler det gør det en del nemmere for mig.

Pil Skalotteløgene, og hak dem mellemfint, evt. et par sekunder i en blender.

Skræl ingefæren og skær den i mindre stykker, skær stilken og blomsten af Chilierne, blend chili og ingefær grundigt, evt. med en lille smule æbleeddike som væske til ingefær og chili.

Hæld alle ingredienserne i en gryde og varm det op. Når det koger, skruer du ned for varmen, så det står og småsimre i ca. 45 minutter. Rør i det med jævne mellemrum. Er der store stykker frugt tilbage kan den blendes. Syndes du at den er for tynd, kan du jævne den med rød Melatin, følg vejledningen bag på Rød Melatin. Tilsæt evt. Atamon til din Blommechutney for at forlænge holdbarheden.

Hæld din blommechutney på skoldede og Atamon skyllede glas og stil dem derefter et køligt sted.

Recipe notes

Holdbarheden kender jeg ikke lige men i mange opskrifter på internettet skriver 6 mdr. men jeg ved det ikke, men tænker at det kan holde længere med mindre det ikke bliver brugt i madlavningen.

Denne blommechutney har en fin afdæmpet sødme og syrlighed, som samtidig har lidt bid fra chilien. En god chutney med både sødme, syre og noget chilistyrke.

Blommechutneyen er velegnet som tilbehør ikke bare kun til kød og kold skinke, men også til stegt fisk eller ost, eller som dressing til salaten.
Eller som et frisk pift på friskbagt brød.

 

Del denne opskrift