Havregrynskager
0
0
Super nem

Hvor er de altså superlækre, disse knasende sprøde og søde havregrynskager, fyldt med den luftigste og lækreste smørcreme man kan drømme om.

En kop kaffe eller et krus the, en hyggestund med familien og en havregrynskage eller sammen med vennerne – jeg er solgt, og det samme var min mor jeg er yderst tilfreds med resultatet …

Havregrynskagerne kan sagtens spises uden smørcreme, jeg sidder med tanken om at komme Nutella imellem i stedet for smørcreme og de kan også sagtens laves mindre i størrelsen, så man dosere dem i teske størrelse i stedet for i spiseske. Så får man nogle små fine havregrynskager og på et større kagebord vil det være en super fin løsning.

Del denne opskrift

Kategori: Kager

ingredienser

Dej

150 g Smør
0.5 tsk Vaniljesukker
250 g Sukker
2 stk Æg (størrelse m/l)
2 tsk Bagepulver
3 Spsk Hvedemel
250 g Havregryn, evt. finvalset

Smørcreme

0.5 tsk Vaniljesukker
200 g Sukker
1 dl Vand
250 g Smør (Stuetempereret)
2 stk Æggeblommer (Pastusierede)

Havregrynskager fremgangsmåde

Kom smør i en gryde og smelt det ved middelhøj varm.

Rør havregryn, mel og bagepulver godt sammen.

Så snart smørret er smeltet tages det af varmen, og der røres sukker, vanilje og æg i blandingen. Rør godt rundt og rør derefter også havregrynsblandingen i.

Kom dejen på en bageplade med en spiseske i runde kugler – dejen flyder ud når de bliver bagt. Portionen passer til at der bliver 9 kugler på 2 plader. Du får i alt 18 kager, inden de lægges sammen

Bages i 8-12 minutter ved 175℃ varmluft – eller til de er brune i kanten.

Lad havregrynskagerne køle af.

Smørcreme
Kom sukker med vanilje og vand i en gryde og kog op, lad det koge til sukkeret smelter helt. Lad det køle ned til stuetemperatur.

Pisk smør og æggeblomme luftigt i en skål, hæld sukkersiruppen i blandingen, mens der fortsat piskes kraftigt indtil cremen er blød og ensartet.

Recipe notes

Prøv også at komme lidt revet appelsinskal eller citronskal i havregrynene, inden dejen røres sammen.

Del denne opskrift