Kategori: | Bagværk |
Sæsoner |
12 g Tørgær |
12 g Salt |
8 g Sukker |
700 g Tipo 00 |
12 g Bageenzym |
4 dl Varmt vand (35°C) |
20 g Olivenolie |
Bland alle de tørre ingredienser i røreskålen og bland dem sammen.
Brug en røremaskine eller en håndmixer til at ælte dejen i 10 minutter.
Tilsæt vandet, når dejen har samlet sig og optaget al melet, tilsættes olivenolien.
Dejen skal være meget klistret og sej.
Smør en skål med olivenolie og kom dejen deri, dæk med et opvredet viskestykke og lad dejen hæve i ca. 2 timer.
Kom rigeligt med mel på bordet eller 2 spsk. olivenolie og skrap forsigtigt dejen ud. Med en skarp kniv deles dejen i 16 stykker på ca. 70 g pr. stk., som vendes forsigtigt rundt i melet. Stykkerne skal ikke formes til boller, men blot lægges på bagepapir som de ser ud, så de bliver rustikke.
Stykkerne pensles eller sprayes let, med olivenolie eller anden madolie. Inden efterhævning, og kan evt. drysses med mel.
Dæk stykkerne, med et fugtigt viskestykke, og lad dem efterhæve 45 til 60 minutter.
Ovnen forvarmes 1 time med bageplade evt. med en pizzasten til 250°C. Når den er brændende varm, skubbes stykkerne forsigtig over på pladen / bagestenen. Kom dem i ovnen og skru ned til 225 grader.
Bages 15 til 20 minutter, indtil de er gyldne og sprøde.
Er du i tvivl om de er bagt, kan du banke let på dem, og lyder de hule er de færdigbagte.