Kategori: | Bagværk Madbrød |
Sæsoner |
50 g Gær |
5 dl Vand |
250 g Tipo 00 |
250 g Hvedemel med fuldkorn |
1 spsk Sukker |
1 tsk Salt |
1 spsk Olie |
2 fed Hvidløg |
3 tsk Tørret oregano |
1 tsk Tørret timian |
5 dl Tomat pure |
1 tsk Salt |
1 stk Chili (efter egen smag og styrke) |
Dag 1 (Dejen)
Rør gæren ud i vandet. Tilsæt mel og salt. Ælt dejen til den er blank og smidig - gerne i en røremaskine i ca. 10 til 12 minutter.
Dejen skal stadig være klistret. Dæk skålen med fx en stor plasticpose og stil dejen til hævning i køleskabet til næste dag eller mindst 8 timer.
Dag 1 (saucen)
Pres eller hak hvidløget fint.
Kom alle ingredienserne op i en gryde dog ikke Spansk Chorizo pølse og Cheddar osten og varm blandingen op ved svag varme, den må gerne simre ved svag varme så den bliver lidt tykkere, når den har tilpas konsistens,
så den ikke flyder ud, sættes blandingen på køl til næste dag.
Cheddar osten rives på den grove side af et rivejern, og sættes på køl til næste dag.
Chorizo pølsen skæres ud i skiver på mellem 2 til 3 mm, er de tykkere bliver de ikke gode når de kommer i ovnen, og sættes på køl til næste dag.
Dag 2
Læg den bløde dej over i en bradepande med bagepapir. Lav nogle runde boller dejen er meget blød, glat dejen godt ud med våde fingre - ca. 1 cm tyk.
Fordel tomatsauce herpå og Cheddar osten, fordel Chorizo pølsen der er skåret i skiver, her på, alt afhængig af størrelsen af bollerne 4 til 6 skiver på hver bolle, skiverne trykkes let ned i dejen. Oven på Chorizo pølsen kan du evt. dryppe nogle få dråber / klatter Basilikumpesto, dette gøres lettest med en teske.
Bag brødet midt i ovnen til det er gyldent.
Bagetid
Ca. 15 til 20 min. ved 220° - i varmluft ovn.
Du kan også selv vælge noget fyld som du selv syndes der skal på, vælger du rå tomater eller andet fyld, så kan bagetiden forlænges eller forkortes.
Velbekommen.