Dejen
Smuldre gæren i en skål, tilsæt vand og opløs gæren. Kom sukker, salt i.
Tilsæt hvedemelet lidt af gangen mens dejen æltes. Når halvdelen af melet er kommet i tilsætter du olivenolie, presset hvidløg og tørret timian. Tilsæt herefter resten af melet.
Ælt dejen til den smidig og glat (ca. 5 min. på en røremaskine ved medium hastighed, til dejen slipper skålens kanter).
Dæk skålen til og lad dejen hæve i ca. 1 time.
Kom dejen ud på et let olieret bord og vej bollerne af i ca. 100 g pr stk. Form stykkerne til kugler og tryk dem flade (ca. 0,5 cm til 1 cm tykke).
Kom brødene på bagepapir, og kom topping på efter smag og behag.
Dæk brødene til med en op klippet frysepose og et klæde, og lad dem efterhæve i ca. 30-40 minutter.
Forvarm ovnen med en bageplade i, jeg bruger 2 bageplader, på den ene har jeg placeret min bagesten, den anden er til brødene.
Stil brødene med det samme på den anden bageplade med bagepapir, og sæt den plade oven på bagestenen, nederst i ovnen.
Bag brødene ved 225 grader (over- og undervarme) i ca. 15 til 20 minutter til de er gyldne og gennembagte.
Lad dem afkøle 10 minutter på en bagerist før de serveres.
Topping
Rist kort varigt tomat koncentraten af i en lille smule olivenolie i en gryde, tilsæt chili frugten uden stilk og blomst delen.
Tilsæt hakkede tomater, presset hvidløg, spidskommen (pulver) og chili pulveret. Lad det simmre i ca. 30 minutter.
Mens saucen står og simmre, kan du skære kyllingebrystet i meget tynde skiver, det skal kunne nå at blive stegt i ovnen på 15 til 20 minutter. Man kan sagtens lave saucen dagen før, og skære køddet dagen før.