Kategori: | Kager |
Sæsoner |
5 dl Vand (Is vand) |
35 g gær |
100 g sukker |
10 g salt |
900 g hvedemel |
100 g raps olie |
100 g marcipan (kan udelades) |
250 g smør |
250 g brun farin |
0.5 dl mørk sirup (lys sirup kan godt bruges) |
1 dl brød rasp |
Hvis du bruger røremaskine, skal du ælte, til dejen slipper skålens kanter. Lad dejen hvile evt. natten over i køleskab. Ellers en time i køleskab.
Rul dejen ud på et mel drysset bord, så den passer i en ovnbradepande. Løft dejen over i bradepanden, som er smurt med lidt olie eller er forret med bagepapir. Tryk med fingrene små fordybninger over hele dejen – de skal opfange den gode remonce, så vær ikke nærig med fordybningerne.
Remonce
Rør marcipan og brun farin sammen, så der ikke er nogen klumper. Rør det bløde smør i massen, og tilsæt så sirup. (Den skal ikke koges sammen).
Smør remoncen ud over hele dejen med en smal paletkniv, og drys til sidst lidt raps oven på remoncen.
Lad brunsvigeren hæve lunt på køkkenbordet, til den når næsten op til bradepandens kant, det tager ca. 1 time.
Bag brunsvigeren ved 200° i ca. 18–20 minutter. Afkøl den i bradepanden, og pynt evt. med glasur eller slik før servering.
Tip 1
Den rå brunsviger kan fryses, når den er smurt med remoncen, og efter optøgning kan den hæve og derefter bages. Så er den friskbagt, når du skal bruge den.