Gastrik
Gastrik
Vil du selv lave den ultimative smags giver til dine mad retter så skal du prøve at lave Gastrik - det er super enkelt og nemt at lave.   Gastrik er en karameliseret sirup lavet af sukker og en eddike som kan være rød- eller hvidvins eddike eller en æbleeddike, i denne opskrift har jeg anvendt æble eddike. For Gastrikken har både bitre, syrlige og sødmefulde smagsnoter foruden smagsnoter af nødder og frugt. Brug Gastrik til at smage dine retter til, hvad enten det er dressinger,...
  • Kategori Saucer
  • Sværhedsgrad Super nem
  • ingredienser: 2.5 dl Æble eddike, 125 g Sukker
Hjemmelavet fuldkorns pasta
Hjemmelavet fuldkorns pasta
Jeg har for mange år siden selv lavet min egen pasta og rullet det ud på en pastamaskine, den var med et håndsving. Men efter jeg har fået fat på Kenwood køkkenmaskine så kan man købe sig til ekstra udstyr så man selv kan stå og rulle sine lasagneplader ud, man kan og få lave strimler.   Det er altså så meget bedre at lave sin egen pasta, for man kan få den lige som man måtte ønske det, man kan lave den så tilpas grov som man vil eller med de smage man nu måtte ønske sig. Det vil sige...
  • Kategori Pasta
  • Sværhedsgrad Nem
  • ingredienser: 350 g Tipo 00 eller Durum mel, 50 g Fuldkorns mel, 4 stk Æg, 0.5 tsk Salt, 2 Spsk Olivenolie
Fremhævet
Worcestershire Sauce (Engelsk sauce)
Worcestershire Sauce (Engelsk sauce)
Er du ligesom mig vild med engelsk sauce? der er mange forskellige smage i engelsksauce og det er det der giver den umami smags oplevelse som der er, men hvor stammer den fra, mange skriver at den ikke er engelsk, men tværtimod dansk, men den er altså ikke Dansk. På den store Danske skriver deEngelsk sauce, forskellige stærkt krydrede saucer udviklet i England i 1800-tallet af hjemvendte fra kolonierne. Hovedingredienserne er eddike, hvidløg, løg, Tamarindfrugt og krydderier, bl.a. peber...
  • Kategori Saucer
  • Sværhedsgrad Meget svær
  • ingredienser: 2.5 dl Æble eddike, 2 fed Hvidløg, 60 g Hakket løg, 15 g Ansjosfiletter, 30 g Honning, 30 g Rørsukker eller Melasse, 30 g Tamarind pasta, 1 tsk Chili pulver, 0.5 tsk Stødt Nelliker