Gennemse efter kategori

Oplev vores mest værdsatte opskrifter!

Pizza sauce
  • lørdag, 17. august 2019
Pizza sauce

Dette er den klassiske italienske grundsauce til pizzaer. Skal simre en times tid, men den gode smag er ventetiden værd.

Jeg har desværre ikke noget billede af sovsen på nuværende tidspunkt, men det kommer næste gang jeg laver denne sauce.

Kategori: Pizza
ingredienser: 2 ds hakkede tomater, 1 pk tomatpure, 1 stor ds tomat koncentrat, 2 fed hvidløg, 1 stk stort løg, 2 spsk oliven olie, 2 tsk oregano, salt, peber, 2 tsk sukker (efter smag), 1 tsk chili (efter smag)
Henriks Lasange
  • lørdag, 17. august 2019
Henriks Lasange
Lasagne er en pastaret. Den mest kendte version er nok Lasagne Bolognese, der som navnet antyder, stammer fra byen Bologna i Norditalien. Lasagne indeholder pasta normalt i form af tynde plader, der lægges i lag adskilt af fyld og, i nogle tilfælde, bechamelsauce. Fyldet kan f.eks. være kødsovs, grøntsager, fisk eller svampe. I mine lasanger er pladerne udskiftet med pasta skruer.
Kategori: Pasta Oksekød
ingredienser: 400 g hakket oksekød, 1 stk stort hakket løg, 3 fed hvidløg, 2 stk chili (styrke 5), 2 spsk hakket soltørret tomat, 200 g revet gulerod, 200 g revet knold selleri, 2 spsk oregano, 1 tsk sort peber, 3 spsk raspolie, 3 spsk mel, 6 dl sødmælk, 2 tsk stødt muskatnød, 0.5 tsk salt, 1 tsk peber, 150 g revet cheddar (rød)
Sigrid's frikadeller
  • søndag, 18. august 2019
Sigrid's frikadeller
Sigrid var min mormor, den her opskrift har sit udspring fra min mormor, min mormor brugte Allehånde og Nelliker i sine frikadeller, jeg bruger vand istedet for mælk, da jeg syndes at mælken gør frikadellerne tunge. 
Kategori: Svinekød
ingredienser: 500 g Hakket svinekød 8-12%, 1 tsk salt, 1 stk æg, 1 stk løg, 3 spsk havregryn, 1 tsk peber, 0.5 tsk allehånde, 0.5 tsk nelliker
Brunkager med Appelsin
  • mandag, 4. november 2019
Brunkager med Appelsin
Betegnelsen brunkager er af langt nyere dato. Det er formentlig tidligst fra midten af 1800-tallet, at brunkager så småt begynder at vinde indpas i det danske sprog – i takt med udbredelsen af jernkomfuret, der gjorde det lettere at regulere varmen, og dermed sikre, at kagerne ikke blev for mørke og hårde til at spise. Det er også i denne periode, at bagningen af brunkager bliver en fast tradition i juletiden.   Og derfor, ingen jul uden brunkager her hos mig, men jeg køber dem ikke...
Kategori: Bagværk Kager
ingredienser: 250 g Smør, 125 g Ahorn sirup, 250 g Farin, 10 g Appelsinskal (3 til 4 appelsiner), 1 knsp Salt, 3 tsk Kanel, 2 tsk Ingefær, 1 tsk Allehånde, 1 tsk Nelliker, 2 tsk Potaske, 1.5 spsk Vand, 100 g Mandler, 500 g Mel, 100 g kandiseret appelsinskal (Dr. Öetker)
Hottekøller
  • søndag, 8. september 2019
Hottekøller
Snaskede og uimodståeligt lækre hottekøller, ja det er kyllingeunderlår, det kunne også være vinger, men i dag og i denne opskrift er det kyllingeunderlår! Det bliver ikke meget bedre end det – og de saftige kyllingeunderlår, svøbt i hjemmelavet krydret og lidt klistret barbecuesauce er et kæmpe hit hos min familie – min mor er vilde med dem! De er super nemme og hurtige at tilberede og smager cirka en million gange bedre, når de er hjemmelavede med det bedste kyllingekød, som man kan...
Kategori: Kylling
ingredienser: 1400 g Kyllinge underlår, 2.5 dl Hvedemel, 2 tsk Sød chili, 1 tsk Røget paprika, 1 tsk Stærk chili, 1 spsk Løgpulver, 2 tsk spidskommen, 2 tsk salt, 3 spsk Rapsolie, 1 stk Mellemstort løg, 3 fed Hvidløg, 1.5 dl Tomatketchup, 0.5 dl Vand, 0.5 dl Æbelcidereddike, 2 spsk Fishsauce, 0.5 dl Soyasauce, 1 dl Brunfarin, 1 tsk Dijon sennep, 1 tsk Paprika, 1 tsk Chili, 1 spsk Stødt ingefær, 1 spsk Majsstivelse (kan udelades)
Gastrik
  • søndag, 17. november 2019
Gastrik
Vil du selv lave den ultimative smags giver til dine mad retter så skal du prøve at lave Gastrik - det er super enkelt og nemt at lave.   Gastrik er en karameliseret sirup lavet af sukker og en eddike som kan være rød- eller hvidvins eddike eller en æbleeddike, i denne opskrift har jeg anvendt æble eddike. For Gastrikken har både bitre, syrlige og sødmefulde smagsnoter foruden smagsnoter af nødder og frugt. Brug Gastrik til at smage dine retter til, hvad enten det er dressinger,...
Kategori: Saucer
Sæsoner:  Alle
ingredienser: 2.5 dl Æble eddike, 125 g Sukker
Whiskysauce
  • søndag, 17. november 2019
Whiskysauce
Whiskysauce eller whiskysovs er en type sovs fra det britiske køkken, der indeholder whisky. Den er blevet populær over hele verdenDe fleste kender “Jensens Whisky Sauce” og den smager sådan set ganske fint, men hvorfor ikke lave din egen whiskey sauce, som smager mindst ligeså godt.   Det kan min Whiskysauce fordi jeg ikke i første omgang tilsætter fløden.   Jeg har for første gang i denne opskrift tilsat en lille smule Gastrik, det har jeg valgt at gøre fordi Gastrik jo...
Kategori: Saucer
ingredienser: 3 ds Tomat koncentrat (140 g), 2 pk Tomatpassata , 4 tsk Timian, 3 tsk Salt, 2 tsk Frisk kværnet peber, 1 spsk Okse bouillon (Oscar) , 1.5 dl Whisky, 4 spsk Gastrik
Salt karamel sirup
  • søndag, 17. november 2019
Salt karamel sirup
Jeg tror jeg kommer til at lave denne lækre karamel sauce tit, den sidder for at sige det mildt lige i skabet. Den er forholdsvis nem at lave.   Man kan jo tilføje lige de smags variationer som man nu måtte ønske sig, jeg tro at jeg selv vil prøve kræfter med andre smags toner.   Men jeg forestiller mig en variation med evt. kanel, eller måske friskrevet appelsinskal, eller andre variationer.
Kategori: Saucer Tilbehør
ingredienser: 400 g Sukker, 1 ds Kondenseret mælk, 3 dl Vand, 1 tsk Vanilje , 0.5 tsk Salt
Juleboller
  • lørdag, 30. november 2019
Juleboller
Ingen jul uden juleboller af den gode gammeldags slags, som er lavet på en god gærdej, her har jeg brugt min opskrift på Hvedeknopper og er blevet spækket med rosiner, syltet appelsinskal, frisk revet appelsinskal, sukat og ikke at forglemme cocktailbær.   Det er første gang jeg selv har bagt dem her, så jeg er spændt på hvordan de er blevet, men alene duften af dem her efter endt bagning er vidunderlig. Så jo de skal nok være blevet gode, men meget luftige er de ihvert fald.
Kategori: Bagværk
ingredienser: 100 g Gær, 6 dl Vand, 2 tsk Salt, 5 tsk Kardemonde, 3 spsk Sukker, 2 stk Æg, 1200 g Mel, 1 stk Fint revet skal af appelsin, 100 g Cocktailbær, 100 g Kandiseret appelsinskal, 100 g sukat, 100 g rosiner
Knækbrød med nødder
  • tirsdag, 7. januar 2020
Knækbrød med nødder
Rundt om på internettet findes der et hav af opskrifter på knækbrød. Mange af dem kan virke noget ”tørre” i konsistensen og det så samler sig til en kugle i munden der end ikke er til at få ned. Ok jeg ved det godt at knækbrød er tørre, men der skal nu være forskel på købe og hjemmebagt knækbrød. Her er en god opskrift, som jeg håber du kommer til at elske, den tager ikke lang tid at lave, og så håber jeg at både dine gæster og børn vil spise til der ikke er flere. Jeg ved bare at jeg skal...
Kategori: Bagværk
ingredienser: 1 dl græskarkerner, 1 dl solsikkekerner, 1 dl chiafrø, 1 dl havregryn, 1 dl pekannødder (eller anden nød), 1 dl majsmel, 2.5 dl Ølandshvedemel , 1 tsk bagepulver, 2 tsk salt, 1 dl olie, 2 dl vand