Gennemse efter kategori

Oplev vores mest værdsatte opskrifter!

Havregrynskager
  • søndag, 19. juli 2020
Havregrynskager
Hvor er de altså superlækre, disse knasende sprøde og søde havregrynskager, fyldt med den luftigste og lækreste smørcreme man kan drømme om. En kop kaffe eller et krus the, en hyggestund med familien og en havregrynskage eller sammen med vennerne – jeg er solgt, og det samme var min mor jeg er yderst tilfreds med resultatet … Havregrynskagerne kan sagtens spises uden smørcreme, jeg sidder med tanken om at komme Nutella imellem i stedet for smørcreme og de kan også sagtens laves mindre i...
Kategori: Kager
ingredienser: 150 g Smør, 0.5 tsk Vaniljesukker, 250 g Sukker, 2 stk Æg (størrelse m/l), 2 tsk Bagepulver, 3 Spsk Hvedemel, 250 g Havregryn, evt. finvalset, 0.5 tsk Vaniljesukker, 200 g Sukker, 1 dl Vand, 250 g Smør (Stuetempereret), 2 stk Æggeblommer (Pastusierede)
Bearnaise Essens
  • lørdag, 6. juni 2020
Bearnaise Essens
Der er mange traditioner, og der er mange stridsspørgsmål, når det kommer til béarnaise-essens. Kørvel eller ikke kørvel? Nej og atter nej jeg kan ikke li smagen af Kørvel, så det er der ikke i min opskrift.   Men til gengæld så har jeg masser af hengemt Estragon og masser af frisk estragon, men jeg har også persille og store mængder af skalotteløg,og peberkorn samt laurbærblade.   Mine herligheder skal lige stå stille og roligt og reducere ved jævn varme, essensen skal stå...
Kategori: Essenser og olier
ingredienser: 6 L Estragon eddike. (Hjemmelavet) Opskriften finder du et andet sted her på min hjemmeside, 6 Spsk Let knuste peberkorn, 1 Kg Groft hakket skalotteløg - (ikke de alm. gule løg det giver ikke den rigtige smag), 20 Stk Laurbærblade , 2 Håndfulde afklippet persille med stilke, 1 kg 1 kg frisk estragon, Evt Estragon fra flaskerne med Estragon eddiken
Vegetar Focaccia boller
  • lørdag, 16. maj 2020
Vegetar Focaccia boller
Coronaen er atter over os - det er ikke let med den Corona, slet ikke som mig, jeg har det bedst med faste rutiner, og ikke alt for mange afbrydelser i det daglige mønster. Hvad gør man så for at komme op på toppen, jeg har jo i forvejen en opskrift på Foccacia boller, den er så godt nok langtidshævet, men jeg måtte kaste mig ud i et nyt projekt, bare for at få tiden til at gå med noget andet. Så her er den så en helt anderledes opskrift på Foccacia boller. Her i sen sommeren...
Kategori: Bagværk Madbrød
ingredienser: 200 g Fuldkornsmel, 800 g Tipo 00, 30 g Rødgær (eller alm. tørgær), 20 g Bageenzymer (Kan udelades), 2 spsk Salt, 2 spsk Sukker, 6 dl Vand, 2 spsk Olivenolie, 300 g Revet cheddar (rød), 1 spsk Olivenolie, 250 g Løg i skiver, 300 g Selleri, 300 g Gulerødder, 3 ds Hakkede tomater, 2 ds stor Tomat koncentrat, 4 fed Hvidløg, 3 stk Chili (styrke 5), 0.5 dl Oregano, 2 tsk Salt (efter behov), 2 tsk Frisk kværnet sort peber
Fremhævet
Ovntørrede og henkogte tomater
  • søndag, 21. juni 2020
Ovntørrede og henkogte tomater
Jeg er sindsyg vild med de her tomater, de emmer om sommer og sol, selvom jeg tørre dem i ovnen. De kan laves på utallige måder men jeg har fundet en nem og ligetil løsning som jeg kan bruge. Til trods for de funktionsnedsættelser jeg nu engang har.   De er måske en lille smule mere seje end dem du køber færdige i supermarkedet, men der er jo også en charme i at kunne lave det selv.   Jeg bruger ikke eddike eller sukker i den her opskrift, men en god Olivenolie dog købt i...
Kategori: Vegetar / Vegansk Tilbehør
ingredienser: 1 kg Cherry Tomater, 10 Fed Hvidløg, 6 Stilke Oregano, 6 Stilke Timian, 1 dl Olivenolie, Salt efter smag, Olivenolie efter behov til at dække tomaterne i glasene
Fremhævet
Blommechutney med chili og ingefær
  • søndag, 12. juli 2020
Blommechutney med chili og ingefær
Lige om lidt er syltesæsonen over os, og jeg mindes min mors blommetræ når det gik amok og strø om sig med blommer, så jeg mindes min mors sylte projekt med at lave blomme marmelade.  Men det er ikke det jeg har kastet mig ud i, jeg har lige pludselig fået stor lyst til at lave blommechutney her med ingefær og chili. Grunden til at jeg har kastet mig ud i dette projekt er at en personale i det AKtivitets- og samværscenter fik stor lyst til at få det lavet, så jeg lovede at finde en...
Kategori: Vegetar / Vegansk Tilbehør
ingredienser: 3 kg Blommer, 1 kg Æbler, 3 stk Skalotteløg, 200 g Frisk ingefær, 4 dl æbleeddike, 1250 g Sukker, 5 stk Chili (stærke), 3 spsk Sennepskorn
Fremhævet
Confiterede hvidløg
  • lørdag, 18. juli 2020
Confiterede hvidløg
Confitering er en fransk konserverings- og tilberedningsmetode, som primært bruges på and og gås. Confire’ betyder at konservere på fransk. Ordet stammer fra latin: conficere (at gøre, at producere, at forberede).   Det er slet ikke til at undværre Confiterede hvidløg når man først har prøvet det, jeg spiser meget hvidløg - men med Confiterede hvidløg kommer jeg til at spise endnu flere hvidløg, Confiterede hvidløg kan bruges alle de steder som du normalt bruger hvidløg...
Kategori: Vegetar / Vegansk Tilbehør
ingredienser: 1 kg Hvidløg, 3 stk Citroner, 750 ml Olivenolie, 3 spsk Middelhavssalt
Hurtige Ciabatta stykker (med alm gær)
  • søndag, 26. juli 2020
Hurtige Ciabatta stykker (med alm gær)
De her Ciabatta stykker kan jeg godt blive forfalden til, men jeg leder forsat efter en bedre opskrift, men de her er nemme, at lave i en hurtig vendning. Hvis man lige står og skal bruge dem dagen efter og ikke har tid til at vente 10 til 14 timer på at lave dem mere korrekt. Kender du en god opskrift på Ciabatta stykker, så kontakt mig via kontakt menuen øverst på denne side, vælg opskrifter som emne og så er du igang med at kontakte mig.
Kategori: Bagværk
ingredienser: 45 g Gær, 12 g Salt, 8 g Sukker, 700 g Tipo 00, 4 dl Varmt vand (35°C), 20 g Olivenolie
Fremhævet
Worcestershire Sauce (Engelsk sauce)
  • fredag, 21. august 2020
Worcestershire Sauce (Engelsk sauce)
Er du ligesom mig vild med engelsk sauce? der er mange forskellige smage i engelsksauce og det er det der giver den umami smags oplevelse som der er, men hvor stammer den fra, mange skriver at den ikke er engelsk, men tværtimod dansk, men den er altså ikke Dansk. På den store Danske skriver deEngelsk sauce, forskellige stærkt krydrede saucer udviklet i England i 1800-tallet af hjemvendte fra kolonierne. Hovedingredienserne er eddike, hvidløg, løg, Tamarindfrugt og krydderier, bl.a. peber...
Kategori: Saucer Essenser og olier
Sæsoner:  Alle
ingredienser: 2.5 dl Æble eddike, 2 fed Hvidløg, 60 g Hakket løg, 15 g Ansjosfiletter, 30 g Honning, 30 g Rørsukker eller Melasse, 30 g Tamarind pasta, 1 tsk Chili pulver, 0.5 tsk Stødt Nelliker